przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

ANYŻKOWA KONFITURA JAGODOWA

recipe time 65 min
recipe portion 2 porcje

600 g. JAGODY

2 łyżka WODA

200 g. CUKIER

6 szt. gwiazdki anyżu


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z mieszadłem dodaj wodę i jagody, nie zakładamy korka do pokrywy obroty 3, temp 100, czas 10 min

Krok 2

Dodaj cukier , anyż obroty 1, temp 90 , czas 40 min

Krok 3

Gotować do czasu aż powidła będą odpowiednio gęste. Do wyparzonego i suchego słoika włożyć powidła, zakręcić czystą pokrywką i odwrócić do góry dnem. Ostudzić, a następnego dnia słoik odwrócić i odstawić w chłodne miejsce.